èter i terra. 30/6 - 14/7

èter i terra / aether and earth / éter y tierra

José María de Aurora & Yoyo Balagué.

El gest i la forma expressats per la pintura i la ceràmica habiten junts al molí en una col·laboració sense precedents; un fussió alquimista tocada pel zen.

Horari

Jun/Juliol

Del 30 jun al 14 de juliol de 2024 inclos.

Matins (11:00 - 14:00) Tardes (18:00 - 21:00).

Sempre amb cita prèvia.

CATÀLEG

RESERVAR VISITA

Exposisió

Aquest any, fem un recorregut per allò exclusivament humà, terrenal, físic, vital. Per a la nostra exposició inaugural, ens remuntem en el temps alguns dels primers actes creatius humans: el gest i la forma.

José María de Aurora ens ofereix obres etèriques que s’enlairen del llenç, cadascuna un jardí zen en miniatura posat de costat, un petit univers de tranquil·litat resultat d’una aplicació meditativa de la pintura a través del gest. Igual que el moviment del vent deixa la seva empremta a les dunes de les platges més salvatges de l’Alt Empordà, de Aurora deixa constància del seu esperit a la pròpia obra. Cadascuna és una escultura del moviment humà, gravada en tres dimensions: única, irreductible, irreproduïble.

Yoyo Balagué dóna forma a la terra, mitjançant l’art ceràmic, una de les disciplines més antigues, incorporant els materials naturals de l’argila; terra i aigua. Es troba amb els seus materials amb intenció ritualista, col·laborant amb la matèria per donar forma a figures imperfectament perfectes que evoquen muntanyes invertides, planetes en miniatura, universos incipients. Cada objecte, senzill i sense pretensions, exigeix una inspecció cada cop més minuciosa i perllongada ja que, com passa amb totes les formes de la natura, com més es mira, més es veu.

Tant Jose Maria com Yoyo comparteixen una profunda reverència per la naturalesa sagrada de l’acte creatiu: l’enfocament ritual i meditatiu per crear i mantenir l’espai, la col·laboració essencial entre el creador i el medi, i l’oportunitat que les seves obres brinden als altres: la contemplació i lespai per a ella.

Entre la terra i l’èter, ens conviden a vagar i contemplar el nostre lloc en aquest món, un món format i modelat per les nostres interaccions humanes.