Sueño De Una Noche... - Editorial

Un Somni D’Una Nit D’En Manolo

Vint estius a l’Empordà (una nota del director)

En el pic de l’estiu, quan l’aire s’engresca, el blat madura i la lluna s’infla groguenca en el cel, la nit és plena de màgia. Sota la llum de la lluna, el mar de mitjanit brilla i els boscos reviuen reblerts d’emoció i misteri.

Em recorda l’embriaguesa del Somni D’Una Nit D’Estiu de Shakespeare.

Aquest és l’Empordà que vaig veure per primer cop, ja fa molts anys, quan vaig arribar a la regió. El que em va convidar a quedar-m’hi un temps. D’això fa vint anys.

És el mateix Empordà que veig sovint en les meves obres preferides d’en Manolo Sierra, creades durant aquests darrers vint anys en el seu estudi al Molí. Obres farcides de màgia, mons paral·lels i visions oníriques.

La màgia del bell mig de l’estiu

En les obres d’en Manolo, així com en Somni d’una nit d’estiu de Shakespeare, no tota la màgia és alegre – de vegades és força inquietant. No totes les fades son inofensives – algunes son entremeliades. I no tots els somnis son consolants.

Així, en el conte de Somni d’una nit d’en Manolo, trobareu la màgia i inquietud. Trobareu la picardia. Somiareu amb en Manolo.

Aquí trobareu una retrospectiva del temps que en Manolo ha passat a l’Empordà, representat en estudis del seu estudi, el Molí, i de la regió. Hi ha obra dedicada al realisme i una altra que sembla realista, en què quelcom sota la superfície de la realitat omple l’escena d’una anticipació gairebé embrionaria.

En les obres, de la mateixa manera, es distingeixen les visions paral·leles de l’Empordà, paisatges familiars que existeixen en una realitat que tenim molt a prop.

I així, també veureu de què tracten els somnis de Manolo i, a mesura que us endinseu més en el fons de la seva ment, potser trobeu visions més fosques submergides en el mar profund del seu inconscient.

Inauguracions

En aquesta exposició celebrem molts començaments.

Presentem el primer esdeveniment ofert per Secret Mill. Creiem que té sentit que l’obra d’en Manolo sigui la primera en exposar, algú que fa tant que conec i que fa tant que coneix aquest espai.

Una retrospectiva d’en Manolo d’aquests darrers 20 anys s’associen amb l’espai. Gaudireu d’obra que mai s’havia exposat abans. I, tenint en compte que la màgia de l’Empordà diu molt de la regió, la inauguració de la galeria Secret Mill i l’exposició s’obren entre dos super llunes d’agost del mateix any, 2023. Duess llunes en un mes creen la segona lluna blava, una rara ocurrència, només vista cada tres anys. Això s’esdevé durant l’exposició encapçalada per en Manolo i la inauguració del nostre espai creatiu, Secret Mill. Un esdeveniment, de ben segur, únic.

I ple de màgia.

~NJA